Blog
Živá strava
Živá strava alebo living foods (rawfood) je pojem označujúci potravu tepelne ale i chemicky neupravovanú. Vychádza z vedeckých poznatkov, že akákoľvek tepelná úprava a nešetrné priemyselné spracovanie ničí výživné hodnoty v potravinách, mení ich molekulárnu štruktúru a tie sa tak stávajú menej hodnotnými, často zdraviu škodlivými, ak nie priamo toxickými a karcinogénnymi. Pod pojmom živá strava sa ale neskrýva nič, čo by sa ‚,ešte hýbalo“ – hovoríme tu o surovej rastlinnej strave. Patrí sem čerstvé ovocie a zelenina, orechy a semená v podobe čo možno najbližšej tomu, ako ich príroda vytvorila.
Schindeleho minerály
Prírodný potravinový doplnok, ktorý rieši nedostatok minerálov a stopových prvkov a tiež čistí tráviaci trakt zanesený nestrávenými zvyškami potravy.
Originálne Schindeleho minerály pozostávajú z mletej kamennej múčky s vysokým obsahom oxidu kremičitého, oxidu hlinitého, vápnika, železa, horčíka a značného množstva stopových prvkov – mangán, zinok, chróm, meď, ...
Schindeleho minerály sú účinným potravinovým doplnkom pri dne, vysokom krvnom tlaku, osteoporóze, cukrovke, reumatizme, ...